Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Video: de eerste Oranje-goal van Strootman is een hele mooie

Strootman
Strootman

Momenteel speelt het Nederlands elftal de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Finland. De openingsgoal mag gezien worden: PSV-speler Kevin Strootman rondt weergaloos af na een even mooie assist van Sneijder.

http://youtu.be/iDUXYkEf870

Het is de eerste goal in het shirt van Oranje voor Strootman, die met een watje in de neus speelt omdat een botsing met ploeggenoot Van Bommel hem een bloedneus opleverde.

De wedstrijd tegen Finland volgt op die van afgelopen vrijdag tegen San Marino, dat met 11-0 verslagen werd. Na vanavond volgen nog twee kwalificatiewedstrijden: in oktober tegen Moldavië (thuis) en Zweden (uit). Als vanavond gewonnen wordt, heeft Oranje genoeg aan één punt uit die twee ontmoetingen om zich voor het EK 2012, aankomende zomer in Oekraïne en Polen, te plaatsen.