Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Supergave dag

Afgelopen zaterdag hebben wij met een mooie dienst in het crematorium afscheid genomen van mijn vrouw. Alle kleinkinderen waren erbij. Die kregen, voor tijdens de dienst, een nieuw speeltje ter afleiding. Daarna gelegenheid tot condoleren terwijl zij ondertussen in de koffiekamer samen konden spelen. ’s Middags was er nog gelegenheid om een ijsje te gaan

Afgelopen zaterdag hebben wij met een mooie dienst in het crematorium afscheid genomen van mijn vrouw. Alle kleinkinderen waren erbij. Die kregen, voor tijdens de dienst, een nieuw speeltje ter afleiding. Daarna gelegenheid tot condoleren terwijl zij ondertussen in de koffiekamer samen konden spelen. ’s Middags was er nog gelegenheid om een ijsje te gaan halen en na de gezamenlijke avondmaaltijd hebben we, toen het ging schemeren, in het park vlakbij wensballonnen opgelaten.

Op de terugweg zei Sep, de oudste en 7 jaar: „Het was echt een supergave feestdag. Alleen jammer dat oma er niet bij was.”

Jan Debets