Strippenkaart bus, tram en metro verdwijnt begin november

OV Chipkaart in de tram op Centraal Station Rotterdam.
OV Chipkaart in de tram op Centraal Station Rotterdam. Foto Bas Czerwinski

Vanaf 3 november kunnen reizigers in heel Nederland geen strippenkaart meer gebruiken in de bus, metro en tram. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) heeft vandaag toestemming gegeven voor het afschaffen van de strippenkaart in de laatste zes regio’s in Nederland waar deze nu nog geldig is.

Door de beslissing moeten reizigers vanaf die datum ook in de provincies Noord-Brabant, Groningen, Drenthe en Utrecht en in de regio Eindhoven de OV-chipkaart gebruiken. In de rest van Nederland is de overstap eerder al gemaakt.

In de trein kan voorlopig nog wel met een papieren kaartje worden gereisd. Het papieren treinkaartje wordt naar verwachting eind 2012 door de NS afgeschaft.