Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Stevig herfstweer op komst - ANWB verwacht zware avondspits

Door het stevige herfstweer dat vanmiddag over Nederland trekt wordt een zware avondspits verwacht. Automobilisten moeten volgens de Verkeersinformatiedienst rekening houden met forse vertragingen.

De ochtendspits had met een piek van 162 kilometer nog een gemiddelde lengte, meldt persbureau Novum. Vanaf het eind van de ochtend trekt een groot regengebied over het westen van Nederland. In de loop van de dag komt de rest van Nederland aan de beurt. Alleen Noord-Brabant en Limburg lijken gespaard te worden.

De buien kunnen gepaard gaan met onweer en windstoten die aan de kust op kunnen lopen tot 85 kilometer per uur. De temperatuur ligt rond een graad of 17. Pas na de spits zal de wind volgens de VID afnemen. Laat in de avond verdwijnt ook de regen.