Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Probeer dit eens bij de Hells Angels

Jij bent een judas, Marcel [van Roosmalen, red.], dat is me wel duidelijk geworden. Je komt als journalist met een smoes de vipruimte in tijdens de Ronde van Oostvoorne. Je zegt in opdracht van Nusport een artikel over Gert Jakobs te schrijven. En je antwoordt „Ken je me dan niet, ik sta altijd op de foto!?”op de vraag of je dan ook een persaccreditatie kan laten zien.

Je schrijft voor nrc.next, niemand van ons die dat wist. Een kwaliteitskrant, zo noemen ze zich graag. En dan jij stiekem zonder medeweten een column over ons schrijven (‘Joop moest niet flauw doen’, 8 augustus). Nee, niet eerst laten lezen. Nee, logisch niet, want wij zouden publicatie verboden hebben.

Ten eerste omdat je volledig buiten de waarheid schrijft. Ten tweede omdat je dat in het geheel niet hebt aangekondigd.

Van wie heb je toch die opdracht om je zo laatdunkend uit te laten? Hebben wij jou iets misdaan? Je werd als een vorst onthaald, je deed je te goed aan drank en spijzen (samen met je fotograaf). Je kreeg de ruimte voor een interview met Gert, maar in het geniep schreef je over enthousiaste organisatoren en noemde je onze namen te pas en te onpas in een column. Doe dat eens in je column over de Hells Angels, namen noemen! Kijk, dan heb je ballen! Ik vind verder dat je de integriteit en betrouwbaarheid van journalistiek Nederland hebt geschonden. In ieder geval kom je er bij ons niet meer in en passen we in het vervolg wel op voor sujetten zoals jij.

Rob van Beek

Organisator Ronde van Oostvoorne