Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Rampen

Paniek op Indonesisch eiland Sumatra na beving

Na een aardbeving is gisteravond, maandagnacht plaatselijke tijd, paniek uitgebroken op het westelijke Indonesische eiland Sumatra. Mensen vluchtten uit hun huizen de straat op en een ziekenhuis in Medan werd ijlings ontruimd. In Subulussalam kwam een 12-jarige jongen om het leven, zei de burgemeester van die plaats tegen een Indonesisch televisiestation. Hij had verder geen bijzonderheden over schade of slachtoffers. De beving had volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Zij deed zich voor op een diepte van 110 kilometer, 100 kilometer ten zuidwesten van Medan. (AP)