Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Onderzoek naar andere doelwitten Diginotar-hacker

Het hoofdkantoor van Diginotar in Beverwijk. Foto nrc.nl / Ruud Boon

De overheid onderzoekt de claim van de hacker die inbrak bij Diginotar dat hij hetzelfde heeft gedaan bij andere bedrijven. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) vandaag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Volgens ICT-nieuwssite Webwereld heeft de ‘Comodohacker’, zoals hij zichzelf noemt, ook Globalsign op de korrel genomen. GlobalSign is een bedrijf dat vergelijkbaar is met DigiNotar, alleen veel groter. Het bedrijf is een onderzoek gestart naar een mogelijke inbraak, zo meldt het via twitter.

Twitter avatar globalsign GlobalSign We are aware of the Comodo hacker BLOG that claims access to a number of major CAs including #GlobalSign. W… (cont) http://t.co/FAbdSFC

De bewindsman zei dat naar aanleiding van de berichten de zaak is ‘opgeschaald’, om er achter te komen of het waar is wat de hacker zegt. De Tweede Kamer houdt nog voor Prinsjesdag een debat over inbraak bij Diginotar, dat veiligheidscertificaten voor overheidswebsites afgaf. Een verzoek hiertoe van Sharon Gesthuizen (SP) kon dinsdag op brede steun rekenen.