Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Niet luisteren naar de coach: 10.000 euro boete

Twee spelers van VfL Wolfsburg volgden de tactische aanwijzingen niet op en krijgen een forse boete.

VfL Wolfsburg-coach Felix Magath heeft aan twee spelers een boete van 10.000 euro opgelegd omdat zij tijdens een Bundesliga-wedstrijd de tactische instructies niet opvolgden. De aanvallers Patrick Helmes en Mario Mandzukic zouden de geldboete hebben gekregen na de 4-1 nederlaag van VfL Wolfsburg bij Borussia Mönchengladbach op 18 augustus. Dat stond gisteren in het Duitse tijdschrift Kicker.

„Wat er in Wolfsburg gebeurt, is puur willekeur. Een internationaal bedrijf als Volkswagen (sponsor van Wolfsburg, red) zou zeker niet zo omgaan met zijn medewerkers”, zegt spelersmakelaar Gerd vom Bruch, die Helmes begeleidt, tegen de Duitse krant Bild. „Meneer Magath vernietigt clubkapitaal. Hij is over de schreef gegaan in zijn dubbelrol als coach en manager.”

De 27-jarige Helmes – die dit seizoen tweemaal scoorde in vier competitiewedstrijden – traint sinds donderdag alleen. „Hij rent nog steeds niet genoeg”, zegt Magath op de clubwebsite. „Hij blijft op deze manier door trainen, zodat hij weer in vorm komt. Natuurlijk krijgt hij een kans om snel terug te keren in de ploeg.” Zover bekend is het niet eerder voorgekomen dat spelers een geldboete kregen nadat ze tactische aanwijzingen niet opvolgden. (AP)