Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Meer boete voor racen

Alle verkeersboetes gaan omhoog.

. De boetes voor te hard rijden in een 30-kilometerzone gaan omhoog. Automobilisten die 10 kilometer te hard rijden op zo’n weg betalen per per 1 januari niet 54 maar 93 euro. Dat schrijft minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan de Tweede Kamer. Ook het tarief voor asociale overtredingen – zoals geen voorrang verlenen aan voetgangers – gaat omhoog, naar ongeveer 140 euro per overtreding. Alle andere verkeersboetes gaan per 1 januari met vijftien procent omhoog. (Novum)

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In een bericht op Nederland (nrc.next,6 september) staat dat de verkeersboetes omhoog gaan naar 140 euro. Dat klopt niet. De boetes voor zware overtredingen gaan gemiddeld met 140 euro omhoog.