Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Kortkolom sport

Staking in de Italiaanse competitie is voorbij

Rotterdam. De staking in de Serie A is voorbij. De spelersvakbond en vertegenwoordigers van de Italiaanse clubs hebben gisteren een akkoord bereikt over een cao die loopt tot het einde van het seizoen. AC Milan opent vrijdag, bijna twee weken later dan gepland, de competitie tegen Lazio. De Italiaanse spelers weigerden ruim een week geleden in actie te komen. Ze zijn het oneens met een voorstel waardoor clubs overbodig geworden spelers tot een transfer zouden kunnen dwingen. Ook zouden ze niet langer met het eerste team mee mogen trainen als de club dat niet wil. (Novum)

Ghanese spits Amoah direct weg bij NAC

Rotterdam. Matthew Amoah vertrekt per direct bij voetbalclub NAC. De Ghanese spits gaat naar de Turkse club Mersim Idman Yurdu. De 30-jarige Amoah, die in Breda nog een contract had tot 2013, speelde ruim vier seizoenen voor NAC en maakte in 105 competitieduels 43 treffers. Eerder speelde hij voor Vitesse, Fortuna Sittard en Dortmund. Zijn vertrek was mogelijk doordat de Turkse transfermarkt een week later sluit dan in andere Europese landen. (Novum)

Arsenal-trainer Wenger twee duels geschorst

Rotterdam. Arsenal-coach Arsène Wenger moet de eerste twee groepsduels van Arsenal in de Champions League vanaf de tribune bekijken. Het beroep dat de Franse trainer tegen de straf had aangetekend, werd gisteren door de UEFA nietig verklaard. Wenger zit ook tegen Dortmund en Olympiakos niet in de dug-out. Hij moest vorige maand in de play-off tegen Udinese een schorsing van vorig seizoen uitzitten. Omdat hij toen vanaf de tribune heimelijk contact onderhield met zijn assistenten in de dug-out, kreeg hij van de UEFA een nieuwe schorsing opgelegd van twee duels. (Reuters)

Leopard bevestigt fusie met team Radioshack

Rotterdam. De wielerploegen Leopard-Trek en Radioshack gaan fuseren. Dat laat het Luxemburgse Leopard in een verklaring weten. De fusieploeg heet vanaf volgend seizoen Radioshack-Nissan-Trek. De broers Andy en Fränk Schleck zijn de kopmannen. Over de sportieve toekomst van de Nederlanders Joost Posthuma en Tom Stamsnijder is nog niets bekend. Leopard debuteerde pas dit seizoen in het peloton. Verwoedde pogingen een hoofdsponsor te vinden, liepen op niets uit. Radioshack rijdt twee jaar rond in het profpeloton. Lance Armstrong is de oprichter van de ploeg. Radioshack-Nissan-Trek krijgt een Luxemburgse licentie. (Novum)