Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Film

Kijken: verstild eerbetoon aan een groot dichter

Ruschel
Ruschel

“Een dichter kan, net als een blinde, zien in het donker.” Het zijn woorden van de Argentijnse dichter en schrijver Jorge Luis Borges (1899 - 1986). Regisseur Ian Ruschel maakte dit prachtig verstilde filmpje van Buenos Aires, als eerbetoon.

De beelden zijn onder de titel “De straten van Borge” - die uit Buenos Aires afkomstig was - vorige winter geschoten in de hoofdstad van Argentinië en in het nabijgelegen Capilla del Señor. De muziek is afkomstig van de soundtrack van de film The Motorcycle Diaries (2004).

Het is overigens niet het enige mooie filmpje dat Ruschel maakte; meer op zijn eigen website.