Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

ik@nrc.nl

In bus 48 merk ik dat ik mijn ov-chipkaart vergeten ben. De chauffeur heeft gelukkig een oplossing: voor 2 euro kan ik een kaartje kopen. Op de terugweg stap ik met 2 euro in mijn hand in bus 45. „Drie euro vijftig”, zegt deze chauffeur.

Idioot dat ik bijna twee keer zo veel moet betalen voor hetzelfde ritje! De chauffeur antwoordt dat ik met een andere maatschappij reis en ook kan kiezen naar welke supermarkt ik ga. Omdat ik geen keus heb, betaal ik en bedenk mokkend dat ik nu in één van de meest luxueuze en klantvriendelijke bussen van Nederland zit.

Totdat de chauffeur een halte bijna vergeet, na dertig meter bij het grasland stopt en ik het hoogbejaarde echtpaar dat naast me zat wankelend door de pollen en zich vastgrijpend aan de bus richting halte zie strompelen.

lena van de graaf