Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Ik werkte op de 91ste

Ik ben een echte Hollander. Ik fiets naar mijn werk. Maar die ochtend in september was ik wat laat. Ik hing aan de telefoon met mijn moeder in Nederland. Voor het eerst in dagen had ik haar weer te pakken en het werd een lang gesprek. Daarna zette ik de radio aan en hoorde ik dat een vliegtuig het World Trade Center was ingevlogen. Ik ben op het dak van mijn flat in New York geklommen. Daarvandaan zag ik de brand. En toen plots stortte de toren in elkaar. Mijn atelier zat op de 91ste verdieping van het WTC. Je had er mooi uitzicht. Dat zag je terug in mijn werk.

Sjoerd Doting