Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Help! De postbode heeft een zuurstofmasker op!

Niet schrikken! De postbode heeft geen gasmasker op tegen chemische wapens of dodelijke smog in de Belgische steden of dorpen. Postbedrijf Bpost wil met zuurstofmaskers achterhalen hoe zwaar het werk voor de postbezorgers nu eigenlijk is.

Het maakt allemaal deel uit van een reorganisatieplan van Bpost. Het bedrijf wil weten of zijn werknemers in staat zijn de hele dag post rond te brengen, iets wat Bpost in 2015 wil doorvoeren.

Dus Belgen wees de komende twee maanden niet bang als de postbode hijgend als Darth Vader aan de telecom vraagt of u naar beneden komt om uw pakje in ontvangst te nemen. Bekijk de reportage van de Gazet van Antwerpen hier.