Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Eindelijk voetbal in de Serie A: staking voorbij

Twee weken later dan gepland start vrijdag de Italiaanse competitie.

De staking in de Serie A is voorbij. De spelersvakbond en vertegenwoordigers van de Italiaanse competitie hebben gisteren een akkoord bereikt over een cao die loopt tot het einde van het seizoen. AC Milan opent vrijdag bijna twee weken later dan gepland de competitie tegen Lazio Roma.

De Italiaanse voetballers weigerden ruim een week geleden in actie te komen in de openingsspeelronde van de Serie A. Ze zijn het oneens met een voorstel waardoor clubs overbodig geworden spelers tot een transfer kunnen dwingen. Ook zouden ze niet langer met het eerste team mee mogen trainen als de club dat wil. Het was echter de wens van beide partijen om voor de tweede speelronde tot een akkoord komen. Die overeenkomst is nu gesloten, maar loopt slechts tot juni 2012. Normaal gesproken worden de contracten voor drie jaar afgesloten. (Novum)