Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

De krant, voor al uw Kamervragen

Samen met het instituut Nieuwsmonitor en de Vrije Universiteit onderzoekt nrc.next regelmatig de relatie tussen media en politiek. Vandaag kijken we, bij de start van het nieuwe politieke seizoen, naar de Kamervraag.

Wat blijkt: het aantal Kamervragen is in vijf jaar met een derde toegenomen. En Kamerleden blijken weinig inventief: in driekwart van de gevallen zijn de vragen rechtstreeks gebaseerd op berichten uit de media. En dan vooral op stukken uit kranten. Om het werk van de Kamerleden wat te verlichten, geeft nrc.next op deze pagina alvast een voorzetje welke vragen de leden van het parlement over dit stuk kunnen indienen. Want is het de minister eigenlijk wel bekend dat...

Stijn Bronzwaer en Freek Staps

Zie voor het onderzoek: pagina 4 en 5