Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Geopolitiek

Beurzen in Europa kleuren weer flink rood

De Europese beurzen sloten gisteren diep in het rood. De AEX verloor bijna 12 punten en eindigde 4,2 procent lager op 274,45 punten. Elders in Europa waren de verliezen ook groot. Parijs sloot voor het eerst sinds 10 juli 2009 onder de psychologische grens van 3.000 punten. Beleggers reageerden op een serie slechte berichten. Zo botsten de Grieken met een afvaardiging van de EU en het IMF over het tempo waarin Griekenland de staatsschuld terugdringt. Ook is er twijfel over de bezuinigingsaanpak van Italië. De Amerikaanse beurzen waren gisteren gesloten vanwege Labor Day. (NRC)