Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

6 redenen om tv te kijken

Kunstenaar Ruud van Empel in Het uur van de wolf. Ned.2, 22.55u. Ruud van Empel De foto’s die Ruud van Empel (48) maakt van kinderen, planten of vrouwen hebben iets onwerkelijks, iets overgestileerds. Ze zijn door de kunstenaar opgebouwd uit de duizenden digitale beelden in zijn fotoarchief. Van ooglid tot wimper, van blad tot insect, alles heeft Van Empel op de computer aan elkaar gelijmd. Museum Het Valkhof laat nu een overzicht van zijn werk zien met zo’n 35 fotowerken uit de periode 1996-2006. Ruud van Empel – fotowerken t/m 3 juni in Museum het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Di-vr 10-17, za-zo 12-17u Ruud van Empel: World # 7, 2005, cibachrome Publicatie uitsluitend rechtenvrij ter promotie van de tentoonstelling Courtesy Flatland Gallery
Kunstenaar Ruud van Empel in Het uur van de wolf. Ned.2, 22.55u. Ruud van Empel De foto’s die Ruud van Empel (48) maakt van kinderen, planten of vrouwen hebben iets onwerkelijks, iets overgestileerds. Ze zijn door de kunstenaar opgebouwd uit de duizenden digitale beelden in zijn fotoarchief. Van ooglid tot wimper, van blad tot insect, alles heeft Van Empel op de computer aan elkaar gelijmd. Museum Het Valkhof laat nu een overzicht van zijn werk zien met zo’n 35 fotowerken uit de periode 1996-2006. Ruud van Empel – fotowerken t/m 3 juni in Museum het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Di-vr 10-17, za-zo 12-17u Ruud van Empel: World # 7, 2005, cibachrome Publicatie uitsluitend rechtenvrij ter promotie van de tentoonstelling Courtesy Flatland Gallery

1 klassieker

Turks Fruit

RTL 8, 20.30-22.45 u.

Monumentale Wolkersverfilming is met 3.338.000 bezoekers nog steeds een van de succesvolste Nederlandse films aller tijden. Monique van de Ven debuteerde in deze ode aan de seksuele revolutie en de pathetische hang naar persoonlijke vrijheid. Ook met Rutger Hauer en, achter de camera, Jan de Bont. (Paul Verhoeven, 1973)

2 ordinair

X-Cherso

RTL 5, 20.30-21.30 u.

Wedstrijd in X-factor-format waarbij een nieuwe reisgenoot wordt gezocht voor de Oh Oh Cherso-Hagenezen. Die dus ook zelf de jury zijn.

3 huisvrouwen

Desperate Housewives

NET 5, 20.30-22.20 u.

Het nieuwe seizoen begint met een dubbele aflevering lief en leed in Wisteria Lane.

4 consument

Koppen XL

Eén, 21.30-22.00 u.

Documentaire over de uitverkoop. Die tegenwoordig niet meer seizoensgebonden is, maar eeuwig lijkt te duren. Daarnaast is er de markt in outletartikelen. Hoe kunnen die merken ineens zo goedkoop zijn?

5 kunstenaar

Het uur van de wolf: Ruud van Empel

Ned. 2, 22.55-23.55 u.

In Nederland kennen we hem vooral als creatief ontwerper van Kreatief met Kurk, maar fotokunstenaar Ruud van Empel is bekend is over de hele wereld. Groot fan Elton John droeg een nummer aan hem op.

6 documentaire

Twins of the twin towers

BBC 1, 23.55-00.35 u.

Documentaire over tweelingen die hun broer of zus verloren tijdens de aanslagen op de Twin Towers. Dat blijken in totaal 37 mensen te zijn.