Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

5 redenen om uit te gaan

1 bandcompetitie

Voorronde Amsterdamse Popprijs

Amsterdam: Panama. Tijd: 21.00u. Entree: 6 euro. www.grap.net

GRAP organiseert voor de 16de keer de Amsterdamse Popprijs, de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De vijf voorrondes vinden deze maand plaats op verschillende podia in Amsterdam. De twee halve finales volgen in oktober en op zaterdag 3 december is de grande finale in de Melkweg.

2 muziek

Keith Caputo & The Sad-Eyed Ladies

Haarlem: Patronaat. Tijd: 20.30u. Kaarten: 15 euro. www.patronaat.nl

Keith Mina Caputo heeft de afgelopen tijd veel opzien gebaard door aan te kondigen dat hij voortaan als vrouw door het leven zal gaan. De hardrockband Life Of Agony, waar hij de vocalen voor deed, kondigde na Zwarte Cross dit jaar aan geen shows meer te zullen doen. Maar Caputo treedt nog steeds op als solo artiest, en staat vanavond in Patronaat met zijn begeleidingsband The Sad-Eyed Ladies. Het voorprogramma wordt verzorgd door Grote Prijs-winnares Signe Tollefsen.

3 filo-café

Waarom hou ik van hem?

Nijmegen: Café Trianon, Berg en Dalseweg 33. Tijd: 20.00u. Entree: 3 euro. www.filosofisch-cafe.nl

Vanavond gaat het Filosofisch Café Nijmegen op zoek naar de geheimen van de liefde. Waarom houden wij van elkaar? En als we van iemand houden, waar houden we dan precies van? Spreker: Katrien Schaubroeck, filosofe aan de Universiteit Utrecht.

4 theater

The Yes Men fix the Netherlands

Amsterdam: Stadschouwburg. Tijd: 20.30u. Kaarten: 12/15 euro. Voertaal: Engels. www.tf.nl

Het duo The Yes Men, dat bekend werd met hun interventies in politiek en zakenleven, neemt op uitnodiging van het Amsterdam Fringe Festival, in co-productie met het Nederlands Theater Festival, de Stadsschouwburg over. Ze zullen uit de doeken doen hoe zij op creatief-activistische wijze systemen ondermijnen, bijvoorbeeld door zich voor te doen als woordvoerder van grote bedrijven en organisaties. Tegelijk zullen ze het publiek ideeën aanreiken om misstanden in de Nederlandse samenleving aan de kaak te stellen.

5 zang-& tangofestival

Zango

Haarlem: Grote Markt. Van 6 t/m 11 september. www.zango.nl

De Grote Markt in Haarlem staat zes dagen in het teken van zang, (tango)dans en muziek. Het programma van concerten, workshops, proeflessen en presentaties is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud en van muziek- tot dansliefhebbers. Om 21.00 uur opent het festival met VocaTango & Band. Aansluitend verandert de Spiegeltent in een Argentijnse tangodansgelegenheid, de zogenoemde Milonga, met dj Andreas.