Weer

Na een vleugje zomer krijgen we nu de overgang naar onstuimig herfstweer. Morgen gaat het aan zee stormachtig waaien, windkracht 8, en het gaat fors regenen.

Dat heeft te maken met een snel naderend lagedrukgebied. Vanavond en vannacht trekken vooral over het westen en noordwesten een paar buien over, plaatselijk met onweer. Verder zijn er brede opklaringen bij een uiteindelijk iets afnemende wind.

Morgen regent het bij het ochtendgloren al in het westen en noordwesten, terwijl elders nog wat ruimte is voor zon. De regen wint steeds verder terrein en arriveert later in de middag ook in Limburg. Tevens wakkert de zuidwestenwind aan naar vrij krachtig tot aan zee af en toe stormachtig, 5 tot 8 Bft. De aangevoerde lucht is nog mild, waardoor het in Limburg met het zonnetje nog 20 graden wordt. Friesland, Groningen en een deel van Noord-Holland blijven steken op 17 graden.

In de avond dringt koudere lucht binnen, met op de grens intense regen, lokaal onweer en zware windstoten, in de kustregio’s tot 100 kilometerper uur.

Woensdag en donderdag daalt het kwik naar 14 tot 16 graden, valt er regelmatig nog een bui en blijft het stevig waaien: 4 tot 7 Bft.