Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Oorlog

Trojaanse vrouwen

Na enig overleg besloten wij onze twee jongens (9 en 12) mee te nemen naar het stuk Trojaanse Vrouwen bij het Zeeland Nazomerfestival. Tijdens het voorafgaande eten hebben we ze voorbereid op wat het stuk inhoudt. Na een lange reis naar het afgelegen Perkpolder kijken ze anderhalf uur lang geboeid naar een prachtig stuk waarin

Na enig overleg besloten wij onze twee jongens (9 en 12) mee te nemen naar het stuk Trojaanse Vrouwen bij het Zeeland Nazomerfestival.

Tijdens het voorafgaande eten hebben we ze voorbereid op wat het stuk inhoudt. Na een lange reis naar het afgelegen Perkpolder kijken ze anderhalf uur lang geboeid naar een prachtig stuk waarin geweld, oorlog, (kinder)moord, plundering, brandstichting en (seks)slavernij de boventoon voeren, In een decor met prikkeldraad en lijkenzakken.

Na afloop verzucht de jongste met een lach: „Ik vond het wel een beetje een heftig stuk, misschien kunnen jullie ons volgende keer beter mee nemen naar Gooise vrouwen.”

David en Pauline, Moolenburgh-Eenhoorn