Technische universiteiten krijgen 33 miljoen voor onderwijs

foto Roel Rozenburg
foto Roel Rozenburg Staatssecretaris Zijlstra maakt 33 miljoen vrij voor technische universiteiten. Foto NRC / Roel Rozenburg

De technische universiteiten in Delft, Eindhoven en Enschede krijgen drie jaar lang 11 miljoen euro per jaar om het onderwijs te verbeteren. Zo moet het aantal afgestudeerden worden verhoogd, zo meldt het ministerie van Onderwijs vandaag.

Het extra geld mag alleen aan onderwijs worden besteed. De universiteiten leggen zelf ook geld bij en hebben verschillende programma’s bedacht om het onderwijs te verbeteren, zo schrijft Novum. Om een betere aansluiting te krijgen met het vwo gaan docenten zowel aan een technische universiteiten als in het voortgezet onderwijs werken.

Ook zijn er plannen docenten extra scholing te geven en met elke nieuwe student een intakegesprek te houden. Verder wordt gewerkt aan een betere binding met het bedrijfsleven.