Spektakel in eerste twee duels van honkbalfinale

In de Holland Series won Amsterdam Pirates het eerste duel, na 14 (!) innings; Hoofddorp Pioniers kwam op gelijke hoogte na een 6-5 zege.

Spectaculair? Volgens Charles Urbanus is dat een understatement als het gaat om de eerste twee wedstrijden van de Holland Series, de ontknoping van het honkbalseizoen in Nederland. „Ik kan me niet herinneren dat ik in mijn actieve loopbaan zelf een wedstrijd van 14 innings heb gespeeld”, zegt oud-honkballer Urbanus, tegenwoordig coach van Amsterdam Pirates.

Zaterdag stelde zijn team in Hoofddorp tijdens het eerste duel met Pioniers pas in de veertiende slagbeurt de overwinning veilig: 5-4. En ook gisteren in de tweede wedstrijd, waarin Amsterdam een 4-1 voorsprong uit handen gaf en Pioniers uiteindelijk na de reguliere negen innings met 6-5 won, was er volop spanning. „Mooie propaganda voor het honkbal”, zegt Urbanus over de start van de Holland Series.

Hij voorspelt een spannend vervolg van de best-of-seven, die donderdag in Amsterdam wordt vervolgd. „Deze twee teams zitten qua niveau heel dicht bij elkaar”, weet Urbanus. Hij geeft zijn ploeg goede kansen om de landstitel te veroveren. „Ik ben positief. Onze eerste werper Rob Cordemans is weer terug van een blessure. Wat me ook vertrouwen geeft is dat de andere werpers, zoals Ian Delemarre en Rik Geestman, het goed hebben gedaan.” (NRC)