Oud-medewerker MIVD vrijgesproken van lekken staatsgeheimen

Een ex-medewerker van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) is vanochtend vrijgesproken van het lekken van staatsgeheimen. Justitie had een werkstraf van 150 uur en een maand voorwaardelijke militaire detentie geëist.

De 53-jarige verdachte speelde namen, functies en afdelingen van enkele MIVD-medewerkers door aan een advocaat, schrijft persbureau Novum. Desondanks oordeelde de rechtbank dat geen sprake was van lekken van staatsgeheimen. De namen en functies waren immers al bekend bij de advocaat, oordeelde de rechter.

De raadsman verdedigde twee MIVD’ers die werden verdacht van fraude. Volgens het OM zijn namen en functies staatsgeheim. De ex-medewerker van de MIVD betoogde twee weken geleden ook dat de gegevens toen al bekend waren bij de advocaat. Ook via personeelsbestanden zouden de namen en functies eenvoudig te achterhalen zijn.