Nadal onderuit na zege op Argentijn Nalbandian in New York

Tennisser Rafael Nadal is gisteren na zijn winst in de derde ronde op de US Open tijdens een persconferentie onderuitgezakt. Volgens de Spaanse titelverdediger was hij onderuit gegaan wegens kramp. Na een korte fysiobehandeling keerde hij terug in de perszaal en kon hij weer vragen beantwoorden.

Nadal had even daarvoor de Argentijn David Nalbandian in drie sets verslagen. De tienvoudige grandslamwinnaar speelt in de achtste finales tegen de Luxemburger Gilles Müller die in 2008 al eens in de kwartfinale van de US Open stond.

De Schot Andy Murray, die vrijdagnacht Robin Haase in vijf sets uitschakelde, won gisteren met minder moeite in drie sets van de Spanjaard Feliciano Lopez. Murray treft in de achtste finales de Amerikaanse nummer 84 van de wereld Donald Young die al twee geplaatsten uitschakelde.

De Fransman Gilles Simon versloeg de als zesde geplaatste Argentijn Juan Martin Del Potro, de winnaar van de US Open in 2009. Simons volgende opponent is de Amerikaan John Isner, die zijn landgenoot Alex Bogomolov in drie sets versloeg.

De Amerikaanse publiekslieveling Andy Roddick treft in de volgende ronde de Spanjaard David Ferrer. Riddick won in drie sets van de Fransman Julien Benneteau. Ferrer bleef ook zonder setverlies tegen de Duitser Florian Mayer.

Toernooifavoriet Novak Djokovic had weinig moeite met de Rus Nikolay Davydenko. De Serviër won in drie sets van de door blessures geplaagde Rus. In de achtste finales speelt Djokovic, nummer één van de wereld, tegen de Oekraïner Alexandr Dolgopolov die de Kroaat Ivo Karlovic de baas was.

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga won in drie sets van de Spanjaard Fernando Verdasco. Tsonga treft in de volgende ronde de als achtste geplaatste Amerikaan Mardy Fish, die in drie sets won van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.