Lichamen van vermiste Duitsers gevonden in Afghanistan

In Afghanistan zijn de lichamen van twee Duitsers gevonden. Dat zegt een provinciegouverneur uit het oosten van Afghanistan.

De Duitsers zijn gevonden in het Hindu Kush berggebied in de provincie ten noorden van Kabul na bijna drie weken vermist te zijn geweest.

“De lichamen zijn vandaag gevonden in de open ruimte en het lijkt erop dat ze zijn gedood door geweerschoten”, aldus Abdul Basir Salangi, de provinciegouverneur van Parwan aan persbureau Reuters.

Volgens Salangi zijn de mannen gevonden onder een groot rotsblok zo’n vier kilometer van het zuidelijke einde van de Salang Pass, waar ze hun tocht begonnen op 19 augustus. Het gebied wordt regelmatig bezocht door Kuchi-nomaden. Salangi vermoedt dat zij betrokken zijn bij de moorden.

De politie zocht naar de mannen sinds zij als vermist werden opgegeven. Eind vorige maand zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle dat twee Duitse inwoners werden vermist in Afghanistan en mogelijk zijn ontvoerd. De identiteit van de mannen gaf hij niet vrij.

Het ontvoeren van mensen is een lucratieve business in het verarmde Afghanistan. In het land zijn al veel gevallen bekend van lokale inwoners en buitenlanders die zijn ontvoerd door criminelen, vaak Talibaan-gerelateerd, omwille van financiële motieven.