Kortkolom sport

Lorenzo wint Grote Prijs van San Marino

Rotterdam. De Spaanse motorcoureur Jorge Lorenzo heeft gisteren de Grote Prijs van San Marino op het circuit van Misano gewonnen. In de MotoGP-klasse bleef Lorenzo met zijn Yamaha landgenoot Dani Pedrosa en de Australiër Casey Stoner voor. Stoner blijft wel de leider in de stand om het wereldkampioenschap. Lorenzo staat daarin tweede op 35 punten. Marc Marquez won in de Moto2. De Spanjaard troefde zijn Duitse rivaal Stefan Bradl af. Andrea Ianone finishte als derde. Bradl voert nog wel de stand om het wereldkampioenschap aan. Hij heeft 23 punten voorsprong op Marquez. In de 125cc-klasse ging de zege naar Nicolas Terol. De Spanjaard boekte alweer zijn zevende overwinning van dit seizoen en verstevigde zijn leidende positie in de WK-stand. Tweede werd de Fransman Johann Zarco, Efren Vasquez uit Spanje eindigde als derde. De Nederlandse coureur Jasper Iwema viel uit na dertien ronden. (Novum)

El Hamdaoui en Aissati met Ajax toch in de CL

Rotterdam. Ajax heeft Mounir el Hamdaoui en Ismail Aissati verrassend ingeschreven voor de Champions League. De twee voetballers komen niet meer voor in de plannen van trainer Frank de Boer en trainen met jong Ajax, maar staan wel op de 25-koppige spelerslijst die door de club bij de Europese voetbalbond UEFA is ingeleverd. El Hamdaoui en Aissati mochten deze zomer vertrekken bij Ajax, maar slaagden er niet in een nieuwe club te vinden. De Italiaanse club Internazionale moet het als enige club stellen met 24 spelers. Inter had aanvaller Diego Forlan op de lijst met voetballers staan, maar Forlan had deze zomer al voor zijn oude club Atlético Madrid gespeeld in de Europa League. Inter mocht van de UEFA geen vervanger voor Forlan opgeven. (Novum)

Volleybalmannen naar pre-olympisch toernooi

Rotterdam. De Nederlandse volleyballers mogen blijven hopen op kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. De ploeg van bondscoach Edwin Benne plaatste zich zaterdag voor het pre-olympisch kwalificatietoernooi door in Eindhoven ook de tweede wedstrijd tegen Roemenië weer met 3-1 te winnen: 25-20, 23-25, 25-18 en 25-18. De ploeg had vorige week in Roemenië ook al met 3-1 gewonnen. Op het pre-olympisch kwalificatietoernooi, dat eind november wordt gehouden, krijgt de winnaar een ticket voor het Europese kwalificatietoernooi. De winnaar van dat toernooi plaatst zich direct voor de Spelen. (Novum)

Brons voor Ariëns en Mulder op WK inline

Rotterdam. Crispijn Ariëns en Ronald Mulder hebben gisteren bij de wereldkampioenschappen inline-skate in Zuid-Korea een bronzen medaille gewonnen. Ariëns werd derde op de tien kilometer puntenkoers. De Nederlandse skeeleraar eindigde in Yeosu achter de Fransman Yann Guyader (goud) en Bart Swings uit België (zilver). Ariëns dankte zijn medaille aan een snelle demarrage aan het begin, waardoor hij enkele ronden op kop reed en veel punten verzamelde. Michel Mulder zorgde op de 500 meter voor de tweede Nederlandse medaille in Korea. (NRC)

Yuri van Gelder op podium in Gent

Rotterdam. Turner Yuri van Gelder heeft gisteren een derde plaats behaald bij de Challenge Cup-wedstrijden in Gent. De ringenspecialist eindigde achter de Griek Eleftherios Petrounias en de Chinees Luo Xuan met 15,675 punten. Jeffrey Wammes werd in Gent vijfde op sprong, Epke Zonderland haalde de finale op rek maar moest zich wegens een schouderblessure afmelden. (NRC)