Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Goal van het Weekend is van Chili

Wesley Sneijder opende het weekend met een kenmerkende krul tegen het arme San Marino. Een stukje verderop tekende Bader al-Mutwa (Verenigde Arabische Emiraten) eveneens voor een mooie goal. Er werd in dit weekeinde vol interlands ook gewoon clubvoetbal gespeeld, onder meer door Carlos Becca (Junior, Colombia) die na een panna en een kapbeweging aardig raak schiet.

Ook in Argentinië liep de competitie gewoon door en was het Mario Regueiro (Lanus) die keihard raak schoot. In Italië etaleerde Ciro Immobile (Pescara) zijn atletisch vermogen en Johnny Black (Coleraine, Engeland) weet de doelman ondanks de enorme afstand toch te verrassen.

Het fraaiste doelpunt kwam uit de oefenpot Spanje-Chili. Mauricio Isla rondt gedecideerd af en het is de combinatie met de mooie assist die deze bijdrage tot beste van het weekend maakt:

http://youtu.be/qzOpnEz25LU?t=15s