Fonteinen Rome vernield

Two big chunks of marble are missing from the Moor fountain in Rome's Piazza Navona Sunday, Sept. 4, 2011. Italian police say a man has vandalized a fountain in the city's famed Piazza Navona, detaching two big chunks off a marble statue. The damaged statue was a 19th-century copy. A Rome culture official, Umberto Broccoli, said the pieces were recovered and can be reattached to the Moor Fountain. The Moor Fountain by 16th-century artist Giacomo della Porta is on the square's south end. Bernini added the central figure in the 1600s. (AP Photo/Pier Paolo Cito)
Two big chunks of marble are missing from the Moor fountain in Rome's Piazza Navona Sunday, Sept. 4, 2011. Italian police say a man has vandalized a fountain in the city's famed Piazza Navona, detaching two big chunks off a marble statue. The damaged statue was a 19th-century copy. A Rome culture official, Umberto Broccoli, said the pieces were recovered and can be reattached to the Moor Fountain. The Moor Fountain by 16th-century artist Giacomo della Porta is on the square's south end. Bernini added the central figure in the 1600s. (AP Photo/Pier Paolo Cito) AP

Een vandaal heeft zaterdagochtend twee stukken afgeslagen van een marmer beeld in de Moor Fontein op het Piazza Navona. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe een man in de fontein met een steen op het beeld inhakt. De fontein kan hersteld worden volgens de gemeente. De politie onderzoekt of het dezelfde man is die enkele uren later een steen gooide naar een andere beroemde fontein: de Trevi Fontein. (AP)