Exclusief nieuw beeldmateriaal in 9/11-interview met George Bush

George W. Bush keek gisteravond in een interview met National Geographic terug op 11 september 2001, de meest bepalende dag van zijn presidentschap. In de uitzending waren exclusieve beelden te zien van hoe de president de dag beleefde.

Bush doet in het interview zijn persoonlijke verhaal over 9/11. Hij vertelt over het moment dat hij van de aanslagen hoorde, tijdens een bezoek aan een school in Florida. Bush schetst de paniek van de dag, praat over de vele keren dat hij die dag van de ene naar de andere plaats werd gebracht en spreekt zijn verbazing uit over de slechte communicatiemogelijkheden aan boord van Air Force One.

Het vraaggesprek met Bush geeft een mooie indruk van wat er op de historische dag van 11 september door de president heen ging. De uitzending is extra bijzonder vanwege de exclusieve, niet eerder vertoonde videobeelden en foto’s van hoe Bush de dag beleefde.

De volledige uitzending is hieronder terug te kijken. Het is helaas noodzakelijk eerst een advertentie weg te klikken.