En dit gebeurde nog in het weekend

Ruim 40 honden moesten uit snikhete auto’s van deelnemers aan de grote internationale hondenshow in Leeuwarden bevrijd worden door politie en dierenartsen. In een auto van een Italiaan zaten veertien honden. De man kreeg een boete van 500 euro. Vier van de veertien honden van een Oostenrijker bleken al te zijn gestikt. Diana Striegel van de Nederlandse Vereniging van Stabij- en Wetterhounen is „verschrikkelijk kwaad.” „Ervaren exposanten weten dat je voor een paar euro je honden in de hal kwijt kunt. Blijkbaar had men dat er niet voor over.” (NRC)

De politie heeft zaterdagavond op het station Naarden-Bussum drie jongemannen aangehouden die via de intercom hadden omgeroepen dat er een bom in de trein lag. Uit voorzorg werden de trein en het station ontruimd en doorzocht. Na anderhalf uur werd niets gevonden. De drie zitten nog vast omdat het doen van een valse melding strafbaar is. (Novum)