Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

‘DigiNotar zo lek als een zeef’

Een bord met 'verboden toegang' op het terrein van Diginotar in Beverwijk. Foto nrc.nl / Ruud Boon

DigiNotar, het bedrijf dat met beveiligingscertificaten verantwoordelijk was voor de veiligheid van verschillende overheidssites, is zelf volstrekt onveilig. Op belangrijke computers zaten geen virusscanners, software was niet bijgewerkt en wachtwoorden waren gemakkelijk te achterhalen. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport, meldt de NOS.

NOS-journalist Jeroen Wollaars, die het rapport heeft ingezien, spreekt op Twitter van een ongelofelijke situatie.

Twitter avatar wol Jeroen Wollaars Diginotar had geen virusscanners op meest kritische servers. Zag het rapport in. On*ge*lofelijk.

Over het rapport geeft minister Donner vanavond nog een persconferentie.