Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Brand op Pier van Scheveningen

Een beeld uit een ooggetuige-video van de brand op de Scheveningse pier.

Op de Pier van Scheveningen heeft kortstondig een fikse brand gewoed. Het vuur is inmiddels uit. Eerder verschenen op Twitter foto’s van ooggetuigen, waarop te zien is hoe vlammen uit de pier sloegen.

De brand, op het zogenaamde Schateiland, is volgens de brandweer geblust, melden verschillende media.

Volgens de NOS zijn er geen gewonden gevallen. De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij assisteerde met een reddingsboot bij de bluswerkzaamheden. Ook werd er een helikopter ingezet, omdat er vreest bestond over iemand die in het water zou zijn gevallen, maar er werd niemand aangetroffen.

De Scheveningse Pier bestaat uit een evenementencomplex, uitgebaat door Van der Valk. Er is een restaurant, een amusementshal en er zijn enkele winkels. Op het complex staat een uitkijkplatform van zestig meter hoogte.

Foto’s: Een doorkijk tussen enkele gebouwen. Een ingezoomde foto van de pier. Een foto van afstand.

Meer informatie over de brand is op dit moment nog niet bekend.

Video’s van ooggetuigen:

De pier op Google Maps:


Grotere kaart weergeven