Video: ‘verander de Israël-machine’

מכונת ישראל oftewel de Israël-machine, volgens protestbeweging 'J-14'. Schermafbeelding YouTube

Gisteren gingen er naar schatting 400.000 Israëliërs de straat op om te protesteren tegen de stijgende kosten van levensonderhoud in het land. Met het onderstaande filmpje roept de ’14 juli’ protestbeweging op om het systeem in Israël te veranderen.

In het filmpje ‘de Israël Machine’ tracht de activistengroepering (site), die ontstond toen jongeren hun kampement opsloegen in Tel Aviv om te protesteren tegen de stijgende woonlasten, alle relevante politieke en maatschappelijke problemen in het land te schetsen waartegen geprotesteerd wordt.

De animatie maakt deel uit van een grote hoeveelheid filmpjes die de activisten circuleren via sociale media om nieuwe demonstraties te organiseren. Net als de protesten die eerder de Arabische wereld op zijn kop zetten, wordt gebruik gemaakt van Facebook en Twitter als middel om grote groepen mensen bijeen te brengen.