Sarah Palin houdt het spannend: wel of geen presidentskandidaat?

Caption: WAUKEE, IA - SEPTEMBER 03: Former Alaska Governor Sarah Palin speaks to supporters during the Tea Party of America's "Restoring America" event at the Indianola Balloon Festival Grounds September 3, 2011 in Indianola, Iowa. Yesterday Palin attended a Conservatives4Palin event. She is scheduled to speak at another Tea Party event in New Hampshire on Monday. The stops continue to fuel speculation that the former governor will run for president, a decision which she said she would make by the end of September. Scott Olson/Getty Images/AFP
Caption: WAUKEE, IA - SEPTEMBER 03: Former Alaska Governor Sarah Palin speaks to supporters during the Tea Party of America's "Restoring America" event at the Indianola Balloon Festival Grounds September 3, 2011 in Indianola, Iowa. Yesterday Palin attended a Conservatives4Palin event. She is scheduled to speak at another Tea Party event in New Hampshire on Monday. The stops continue to fuel speculation that the former governor will run for president, a decision which she said she would make by the end of September. Scott Olson/Getty Images/AFP Gisteren maakte Sarah Palin tijdens een rally in Indianola opnieuw niet bekend of zij zich beschikbaar stelt als presidentskandidaat. Foto AFP / Scott Olson

Hoewel tweeduizend aanhangers in Indianola, Iowa Sarah Palin aanmoedigden met “Run, Sarah, run!” gaf de voormalige Republikeinse vice-presidentskandidaat geen krimp. Hoewel veel Republikeinen het verwachten, laat Palin nog niets kwijt over een mogelijke gooi naar het Amerikaanse presidentsschap in 2012.

De voormalige gouverneur van Alaska pakte tijdens haar veertig minuten durende speech voor haar Tea Party-gevolg wel de mogelijke Republikeinse kandidaten voor 2012 al aan door hen onder andere aan te sporen te stoppen met “de vriendjespolitiek” die de Amerikaanse “economie vernietigt”. Dit was een indirecte aanval op kandidaat Rick Perry, die ervan verdacht wordt campagnesponsoren in het verleden te hebben beloond met baantjes.

http://youtu.be/Xw-XF5SxgMY

Palin profileerde zichzelf in Indianola opnieuw als “buitenstaander”, wat haar bij de vorige verkiezingen erg populair maakte bij de Republikeinen. Het is echter wachten op het moment dat zij haar beslissing om wel of niet mee te doen aan de presidentiële race bekendmaakt. Hoewel haar populariteit onder de Republikeinen enigszins is geslonken, is deze bij de Tea Party nog altijd groot vanwege haar anti-Washington standpunten.

Toch is er nog maar weinig tijd voor ‘Mama Grizzly’ om de knoop door te hakken, de campagnes van Michelle Bachmann en Perry komen al aardig op stoom. Maandag spreekt Palin weer, dan in New Hampshire, waar de strijd om het kandidaatschap later dit jaar zal beginnen. Zal ze daar haar voornemens bekendmaken?