Nederlandse vrouwenploeg evenaart recordtijd 1968

De Nederlandse vrouwenploeg heeft vandaag bij het WK atletiek in Daegu het Nederlands record op de 4×100 meter geëvenaard. Het leverde echter geen plek in de finale op, maar wel een nominatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen.

Kadene Vassell, Dafne Schippers, Anouk Hagen en Jamile Samuel liepen naar een tijd van 43,44 seconden. De behaalde negende tijd in de series was niet voldoende om de finale te bereiken. echter niet voor de finale. In 1968 liepen Wilma van den Berg, Mieke Sterk, Truus Hennipman en Corry Bakker ook 43,44 in Mexico City.

Giovanni Codrington, Brian Mariano, Jerrel Feller en Patrick van Luijk wisten bij de mannen ook niet door te dringen tot de eindstrijd op de 4×100 meter. Zonder de geblesseerde Churandy Martina werden de Nederlanders gediskwalificeerd vanwege wisselen buiten de zone. De ploeg eindigde aanvankelijk met 39,39 als zevende in de serie.

In het eindklassement was die tijd goed voor een negentiende plaats, waardoor een Olympische nominatie uitblijft.