Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Dominique Strauss-Kahn weer in Frankrijk

Caption: Dominique Strauss-Kahn, former head of the International Monetary Fund, and his wife, Anne Sinclair, leave their rented town home on Franklin Street in the Tribeca section of downtown Manhattan, Saturday, Sept. 3, 2011, in New York. Strauss-Kahn was believed to be heading to his native France on Saturday, leaving the United States behind after the collapse of a sexual assault case that cost him his job and possibly his French presidential ambitions. (AP Photo/David Karp)
Caption: Dominique Strauss-Kahn, former head of the International Monetary Fund, and his wife, Anne Sinclair, leave their rented town home on Franklin Street in the Tribeca section of downtown Manhattan, Saturday, Sept. 3, 2011, in New York. Strauss-Kahn was believed to be heading to his native France on Saturday, leaving the United States behind after the collapse of a sexual assault case that cost him his job and possibly his French presidential ambitions. (AP Photo/David Karp) Dominique Strauss-Kahn en zijn vrouw Anne Sinclair, op weg naar het vliegveld in New York. Foto AP / David Karp

Voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn is samen met zijn vrouw terug in Frankrijk. Zijn vlucht uit New York landde vanochtend even na zeven uur op het Charles de Gaulle vliegveld in Parijs.

Gisteravond ging Strauss-Kahn in New York aan boord van vlucht AF017 naar Parijs-Charles de Gaulle. Het is de eerste keer sinds zijn beschuldiging van verkrachting van ‘kamermeisje’ Nafissatou Diallo in mei dat hij in Frankrijk is.

Strauss-Kahn trad vanwege het schandaal af als president van het Internationaal Monetair Fonds en zag zijn kansen als de favoriete kandidaat in de opkomende Franse presidentsverkiezingen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Hoewel het OM de zaak tegen de Fransman introk, wordt in Frankrijk momenteel een andere beschuldiging van poging tot verkrachting onderzocht. Schrijfster Tristane Banon beschuldigt Strauss-Kahn van een poging tot verkrachting in februari 2003.