Weekend krijgt nietjes en extra katern

Met ingang van vandaag verschijnt NRC Weekend met 120 pagina’s weer in volle omvang. Met een aantal opvallende vernieuwingen. Op verzoek van een groot aantal lezers maakt de opinieredactie weer een apart katern, Opinie en Debat. NRC Weekend bestaat daarom standaard uit vijf katernen: naast Weekend en Opinie zijn dat Economie, Wetenschap en Lux.

Om het gebruiksgemak te vergroten, worden alle katernen met ingang van vandaag voorzien van een nietje.

Nieuw is een wekelijkse rubriek van Pieter Steinz over het culturele DNA van Europa, vandaag op pagina 27. Op pagina 2 hervat Bas Heijne zijn wekelijkse column. Het hoofdredactioneel commentaar staat voortaan in het opiniekatern, op pagina 2.

De rubriek Het laatste woord en de necrologie staan vanaf dit weekend op de achterpagina van Opinie en Debat, waarin ook de familieberichten een vaste plek krijgen.

Sport is verhuisd naar het katern Economie. Voetbalrubriek Tiki Taka vindt u voortaan op de sportpagina’s. De schaakrubriek van Hans Ree staat in dat katern op pagina 28. De culturele column van Joyce Roodnat verschijnt op donderdag in het Cultureel Supplement.