Vossenogen

In dit stukje had ik u willen vertellen over een heerlijke mascaraloze zomer, over hoe je onopgemaakt toch met een volle wimperbos uit de zee tevoorschijn kunt komen. En dat met dank aan de vos. Want het zijn zijn haren die voor de techniek van wimperverlenging worden gebruikt. „De haartjes worden verkregen door de dieren zacht te borstelen”, lees ik op de website van Beauty Clinic Lotus. Nu moet je daar volgens mij geen Disney-achtige taferelen bij voorstellen, levende vosjes laten zich moeilijk borstelen, ook al gebeurt het zachtjes.

Hoe dan ook, als bijna twee uur lang een vriendelijk meisje op elk van mijn wimpers een vossenhaartje heeft gelijmd, is het resultaat verbluffend: hysterische poezenogen die er best wel natuurlijk uitzien. En die dus twee maanden bestand zijn tegen zon, zee en tranen.

Maar of de opplakwimpers zich zo lang goed houden, kan ik u niet zeggen. Want ik blijk het gedoe met mascara te hebben ingeruild voor het gedoe met minkwimpers: niet met je ogen onder de volle douchestraal; voorzichtig met schoonmaken en niet door je ogen wrijven. En aan dat laatste blijk ik dus heel veel behoefte te hebben: lekker door mijn ogen wrijven. Daarom heb ik mijn opplakwimpers de volgende dag weer laten verwijderen. Sorry, meneer Vos.

Wimperverlenging (bij schoonheidsspecialisten in heel Nederland), 159 euro