Uitgelicht zondag

scene uit de film The Woman in the Window (1944) Regie Fritz Lang Joan Bennett Edward G. Robinson
scene uit de film The Woman in the Window (1944) Regie Fritz Lang Joan Bennett Edward G. Robinson

Film

The Woman in the Window (Fritz Lang, 1944, VS). Prachtige film noir uit de tijd dat Hollywood snuffelde aan Freud. Brave professor Wanley (Edward G. Robinson) raakt door een verleidelijke vrouw (Joan Bennett) betrokken bij een moord. Eén, 14.20-16.00u.

Ikke naken / Niet naakt, niet gekleed (Torun Lian, 2004, Noorwegen). Ontroerende jeugdfilm over tienermeisje dat zich, met chemische onderbouwing, verzet tegen het fenomeen verliefdheid.Ned.3, 15.30-16.55u.

Road to Perdition (Sam Mendes, 2002, VS). Tweede speelfilm van de regisseur van American Beauty is mengsel van gangsterepos en vader/zoondrama, naar een in de jaren dertig spelende striproman. Titel verwijst naar het stadje waar een vader en zoon (kille maffiamoordenaars Tom Hanks en Tyler Hoechlin) verlossing hopen te vinden.RTL7, 20.00-22.15u.

Down with Love (Peyton Reed, 2003, VS). Romantische komedie speelt begin jaren zestig in New York en imiteert, parodieert, huldigt en bespot romantische komedies uit die tijd, zoals die met Rock Hudson en Doris Day (bijv. Pillow Talk). Renée Zellweger spoort in een boek vrouwen aan net zo met mannen om te gaan als mannen met vrouwen. Maak carrière, heb seks, maar vergeet de liefde. Haar tegenspeler is Ewan McGregor.BBC 1, 00.45-02.20u.

Informatief

Kunststof TV. Joost Karhof praat met Peter de Jong en Karel de Rooij (Mini & Maxi), die dezer dagen te zien zijn bij De Utrechtse Spelen in De ingebeelde ziekte van Molière, en met beeldend kunstenaar Ruud van Empel van wie op 10 september een tentoonstelling opent in het Groninger Museum.Ned.2, 18.05-18.45u.

Het uur van de wolf: Janine. Documentaire uit 2010 van Paul Cohen over de succesvolle Nederlandse violiste Janine Jansen. Cohen legde zowel haar muzikale talent en internationale successen vast, maar registreerde ook haar overvolle agenda, uitputtende reizen en commerciële belangen. Ned.2, 20.25-22.00u.

George W. Bush: The 9/11 interview. De oud-president vertelt over zijn ervaringen en visie in de dagen van de aanslagen op 11 september. Met nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit de bibliotheek van Bush. NGC, 21.00-22.00u.

Tegenlicht: Gasland. Amerikaanse documentaire van Josh Fox, die onderzoek deed naar de vervuilende effecten bij de winning van schaliegas. Die winning gebeurt met behulp van een groot aantal giftige chemicaliën. Bij omwonenden zou sprake zijn van een toename in neurologische problemen.Ned.2, 23.05-23.56u.

Amusement

Seinpost Den Haag. Nieuwe serie, over politiewerk op een Schevenings wijkbureau. Met o.a. Saar Koningsberger, Marieke Kamphuis, Jim Bakkum en Victor Löw. Muziek van Golden Earring.Ned.3, 20.25-21.20u.

Sport

WK Atletiek. Rechtstreeks verslag van de negende dag, in Zuid-Korea. Eurosport, 11.00-14.15u.

Studio Sport. Met onder andere finales bij het WK Roeien in Slovenië.Ned.1, 14.00-18.00u.

Wielrennen: Ronde van Spanje. Reportage van de vijftiende etappe, opnieuw een bergrit, met in de laatste dertig kilometer eerst de Alto del Cordal en vervolgens de gevreesde Alto de L’Angliru. Aankomst op 800 meter na de top. Eén, 16.00-18.00u.