Uitgelicht zaterdag

Zur ARTE-Sendung Aufbruch ins Karakorum - Auf den Spuren der Gletscher 1: Fotograf Fabiano Ventura bei der Arbeit © Eikon Foto: ZDF Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv
Zur ARTE-Sendung Aufbruch ins Karakorum - Auf den Spuren der Gletscher 1: Fotograf Fabiano Ventura bei der Arbeit © Eikon Foto: ZDF Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv © Eikon

Film

On the Town (Gene Kelly, Stanley Donen, 1949, VS). Weldadige MGM-musical over het 24-uursverlof dat matrozen Gene Kelly, Frank Sinatra en Jules Munshin doorbrengen in New York. De begeerde dames zijn Vera-Ellen, Betty Garrett, Ann Miller. De aanstekelijke muziek is van Leonard Bernstein.BBC 2, 13.30-15.05u.

Hot Fuzz (Nick Wright, 2007, GB). In deze politie- en actiefilmparodie worden vooral de Die Hard en Lethal Weapon-series gepersifleerd en speelt de Britse nationale identiteit een grote rol. Simon Pegg speelt een politieman die van Londen wordt overgeplaatst naar een door kleurrijke figuren bewoond dorpje. De botsing tussen de serieuze en ambitieuze Londense agent en de relaxte lokale dienders die niet willen geloven dat er een gevaarlijke moordenaar in hun lieflijke plaatsje huishoudt is erg leuk.RTL5, 20.00-22.20u.

The Sixth Sense (M. Night Shyamalan, 1999, VS). Bruce Willis probeert als kinderpsychiater hulp te bieden aan jochie dat belaagd wordt door de geesten van overledenen. Briljante psychologische thriller die uitgroeide uit tot kassucces. Veronica, 20.00-22.15u.

Het echte leven (Robert Jan Westdijk, 2008, NL). Arrogante regisseur speelt met vriendin de hoofdrollen in zijn eigen film. Daarin moet zij bij wijze van liefdestest een minnaar zoeken. Als een goedmoedige technicus die rol krijgt, gaat de realiteit voor en achter de camera door elkaar lopen. Aardig gegeven resulteert in pretentieus werkstuk vol krukkige dialogen en onbeholpen scènes.Ned.3, 22.50-00.30u.

Informatief

Claus in de Caraïben. Reportage over de opvoering van Claus! op Aruba en Curaçao door een gezelschap van acteurs en politici. Behalve aandacht voor de opvoering van het toneelstuk (met Thom Hoffman in de titelrol, Denise Jannah, Maartje van Weegen, Kenneth Herdigein, Gerda Havertong en oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders) wordt antwoord gezocht op de vraag of het gedachtegoed van prins Claus nog leeft op de eilanden. Ned.2, 16.30-17.05u.

Aufbruch ins Karakorum: auf den Spuren der Gletscher. In 1909 trok een Italiaanse expeditie naar de noordwestelijke Himalaya . Een van de deelnemers was Vittorio Sella. Hij fotografeerde en filmde er gletsjers. Een eeuw later reisde zijn landgenoot Fabiano Ventura hem achterna en legde tot in detail dezelfde plekken vast. De verschillen tussen de oude en nieuwe opnames laten de veranderingen zien die de ijsmassa’s in de afgelopen honderd jaar ondergingen.Arte, 20.15-21.05u.

Sport

WK Atletiek. Rechtstreeks verslag van de achtste dag van de kampioenschappen in Zuid-Korea.Eurosport, 11.45-14.45u.

Wielrennen: Ronde van Spanje. Verslag van de veertiende etappe, een rit over drie cols met aankomst op La Farrapona. Eén, 15.55-17.55u.

Radio

That’s live. Registratie van een concert afgelopen donderdag in Tivoli met Racoon, Milow en Go Back To The Zoo. 3FM, 18.06-22.00u.

Hotel Central. Opnamen van het Festival Musiques Sacrées du Monde dat in juni in Fès werd gehouden. Met de broers Gundecha uit Noord-India, Homayoun Sakhi uit Afghanistan, Ensemble Divana uit Rajastan, Youssou N’Dour, Doudou Ndiaye Rose uit Senegal en Farid Ayyaz uit Pakistan.Radio 4, 20.02-22.00u.