Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

TV-series

Overspel

vanaf 8 september, Ned.1, 20.25u

Grote dramaserie van Frank Ketelaar over de werelden van het vastgoed en Justitie. Een fotografe, getrouwd met een officier van justitie, gaat vreemd met een advocaat die werkt voor een vastgoedboef. Er komt een moord in voor. Met: Sylvia Hoeks, Ramsey Nasr, Fedja van Huêt, Kees Prins en Rifka Lodeizen. (VARA)

Geen probleem

vanaf 8 september, Ned. 3, 21.50u

Mannen praten. Theo Maassen, Wim Helsen en Stefaan van Brabant spelen drie belezen, neurotische vrienden die na een zelfmoordpoging besluiten iedere week samen te komen. (VPRO)

Mixed Up

vanaf 14 november, Ned. 3, 20.30u

Tiendelige serie over het grote damesblad ZIJ dat kampt met een gestaag teruglopende oplage. Nieuwe hoofdredacteur David Vogel (Waldemar Torenstra) moet het blad redden. Het mannetje botst al snel met de vrouwen, onder wie Anneke Blok en Tamar van den Dop. Paula van der Oest regisseert. (VPRO)

Eileen

december, Ned. 2

Tweedelig drama gebaseerd op de avonturen van Tanja Nijmeijer, de Groningse studente die zich in Colombia aansloot bij het communistische terroristenleger FARC. Sophie van Winden speelt de hoofdrol. Regisseur Hanro Smitsman maakte eerder de true-crime-films Skin (over Kerwin Duinmeijer) en Schemer (over Maja Bradaric). (VPRO)

Het gordijnpaleis van Ollie Hartmoed

vanaf 17 december, Ned. 3, 19.00u

In de donker dagen voor Kerstmis verwarmt de VPRO ons met een fijne familieserie. Negenjarige Ollie heeft een grote, ingewikkelde familie die altijd ruzie heeft. Ollie wil het oplossen. Robert Alberdingk Thijm (tekst) en Norbert ter Hall (regie) maakte eerder samen de geprezen series Waltz en A’dam E.V.A. (VPRO)