Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Schotten boos op scheidsrechter Blom

Schotland is boos op Kevin Blom. De Nederlandse scheidsrechter speelde vanavond een beslissende rol in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië. Die wedstrijd eindigde in 2-2, waardoor een plek in het eindtoernooi voor Schotland ver weg is.

In de laatste minuut van de wedstrijd gaf Blom een ‘onterechte’ penalty aan de Tsjechen. Dit terwijl hij vlak daarna de Schotten een ‘loepzuivere’ penalty onthield.

Coach Craig Levein legt de schuld voor het verlies bij Blom neer:

“I lay the blame for not winning the match squarely at the feet of the referee. He made two massive errors.”

Aanvoerder Fletcher voelt zich bestolen, zo laat hij aan SkySports weten.

“After the effort you put into the game, for the match to be decided by two [incorrect] refereeing decisions after the work and effort of the performance, it’s really disappointing.”

Volgens voetbalanalist Gordon McQueen is Blom gewoon niet goed genoeg voor dit soort wedstrijden:

“He’s obviously proved he’s not up to handling games at this level. (…) The referee, quite simply, wasn’t good enough.”

En op Twitter zijn de Schotse fans helemaal klaar met Blom. Of, zoals sportjournalist Allan Duffy zegt:

“Ronald Koeman lookalike Kevin Blom would be well advised not to book any future holidays in Scotland after the Dutch referee all but ended Scotland’s hopes of making it to the Euro 2012 finals.”