Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Op zoek naar rust

06 Lunchen met Tako van

Ineveld, jachtbouwer

12 Nasomatto maakt

luxe nichegeuren

16 Acht vragen over

Rotterdam

18 Logeren in de eerste

aller Bijlmers

voor Lux bijlage NRC handelsblad, stuk Freek Schravesande & fotografie Ana•s Lopez 03-09-2011
voor Lux bijlage NRC handelsblad, stuk Freek Schravesande & fotografie Ana•s Lopez 03-09-2011

Laila Porcu (35, moeder van twee kinderen) zit in een dip: haar relatie is stuk. Om zich te bezinnen logeert ze met dertig andere rustzoekers op kasteel Slangenburg in Doetinchem, het gastenhuis van een benedictijner abdij. Normaal, zegt Porcu, is ze meer een saunabezoeker. Maar dit is net zoiets. ‘Ik geef hier mezelf bloot, op een andere manier.’