Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Non-fictie en documentaires

Durf te denken

vanaf 10 september, Ned. 2, 15.00u

Twaalfdelige serie over humanistische denkers vanuit een actueel perspectief: wat is de waarde van hun ideeën voor de samenleving? (HUMAN)

De Slavernij

vanaf 18 september, Ned. 2, 20.15u

Vijfdelige serie over het Nederlandse aandeel in de slavernij, gepresenteerd door Roué Verveer en Daphne Bunskoek. Verveer zoekt in Suriname en Afrika naar verre verwanten van slaven. Tegelijk start De Slavernij Junior, een zesdelige serie voor scholieren, gepresenteerd door Lisa Wade. (NTR)

Formatie

vanaf 23 oktober, Ned. 2, 20.20u

Reconstructie van de kabinetsformatie, bezien vanuit de parlementaire redactie van de Volkskrant. (VPRO)

Moordverhalen

vanaf 24 november, Ned. 1, 20.30u

Wekelijkse reconstructie van recente Nederlandse misdaadzaak. Het programma gaat niet zozeer over de misdaad zelf maar over de betrokkenen en hun emoties. (HUMAN)

West Side Stories

vanaf december, Ned. 2

Reportages van documentairemaker Heddy Honigmann over haar woonwijk Amsterdam-West. (HUMAN)

Sunny’s Side of Sex

vanaf 27 oktober, Ned. 1, 20.55u

Vierdelige serie waarin documentairemaker Sunny Bergman wereldwijd op zoek gaat naar verschillende ideeën over seks, liefde en vrouwelijkheid. (VPRO)