Nederlaag Zweden in Hongarije

In groep E, de poule van het Nederlands elftal, heeft Zweden gisteren verloren van Hongarije. In Boedapest werd het 2-1 voor de Hongaren. Zweden blijft tweede in de groep, maar heeft nu zes verliespunten meer dan Oranje.

Hongarije miste in de eerste helft een strafschop maar stond bij de rust wel met 1-0 voor, door een doelpunt van Imre Szabis. Zweden maakte na rust gelijk door Christian Wilhelmsson en probeerde daarna de winst te forceren. In blessuretijd bezorgde Gergely Rudolf de Hongaren echter de drie punten: 2-1. Hongarije staat nu in punten gelijk met Zweden maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. In dezelfde groep won Finland, aanstaande dinsdag in Helsinki tegenstander van Nederland, met 4-1 van Moldavië.

Duitsland heeft zich in groep A als eerste land gekwalificeerd voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. De Duitsers wonnen ook hun achtste wedstrijd, met 6-2 van Oostenrijk. Met nog twee wedstrijden te spelen kan de groepswinst de ploeg van coach Joachim Low niet meer ontgaan. In de strijd om de tweede plaats deed Turkije goede zaken. De ploeg van coach Guus Hiddink versloeg thuis pas in de 97ste minuut Kazachstan met 2-1. Concurrent België blameerde zich in Azerbeidzjan: 1-1. Rauf Aliyev kopte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker binnen, nadat Timmy Simons na rust met een benutte strafschop de score had geopend voor de Rode Duivels.

Rusland won in groep B moeizaam van Macedonië: 1-0. Concurrenten Ierland en Slowakije speelden gelijk met 0-0. (Novum, NRC)