Morgen koeler

Vandaag pakt nog een keer zomers uit, maar vanaf morgen volgt opnieuw wisselvallig weer met een fikse daling van temperatuur.

Na het optrekken van de ochtendmist is het vandaag in het algemeen vrij zonnig zomerweer. In de westelijke helft van het land is de atmosfeer net iets vochtiger. Daar vormt zich wat stapelbewolking waaruit zelfs een lokale bui kan vallen. De temperatuur loopt snel op en varieert vanmiddag van 24 graden in de Kop van Noord Holland tot 28 graden in het zuidoosten.

Vanavond blijft het tamelijk zwoel terwijl er vanuit het zuidwesten later wat bewolking komt opzetten. Later vannacht volgen de buien, die vergezeld kunnen gaan van onweer.

Morgenochtend breiden de buien zich ook uit over het noorden van het land. In de middag wordt het vanuit het zuidwesten geleidelijk droog. In de koelere lucht komt het kwik in het westen niet meer boven de 20 graden. In het oosten wordt het misschien nog 23 graden.

Na het weekeind brengt een in kracht toenemende westenwind wisselvallig weer mee. Valt het maandag nog mee met wat zon en slechts een enkele bui, dinsdag wordt het echt herfstweer met veel wind en veel regen. Ook woensdag en donderdag blijft het buiig met lage temperaturen van slechts een graad of 16.