Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kort nieuws Binnenland

Recordzege van Oranje op San Marino: 11-0

Eindhoven. Het Nederlands voetbalelftal heeft gisteren het EK-kwalificatieduel tegen San Marino gewonnen met 11-0, de grootste zege uit zijn historie. Zeges van 9-0 op Finland (in 1912) en Noorwegen (1972) golden tot gisteravond als record. Economie/Sport: pagina 25

Donner bezorgd over veiligheid DigiD

Den Haag. Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakt zich zorgen over de beveiliging van overheidswebsites. Gisteravond voerde minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken, CDA) tot laat in de avond overleg over de veiligheid van onder andere de sites van DigiD en de Belastingdienst. Onduidelijk was nog wat voor actie de minister onderneemt. Het probleem met de beveiliging van de sites ligt bij DigiNotar, een bedrijf uit Beverwijk dat in juli is gehackt. Pagina 7

Bulgarije: geld Libië verpleegsters terug

Sofia/Tripoli. Bulgarije wil de 43 miljoen euro van Libië terug die het bijdroeg voor de vrijlating, in 2007, van vijf Bulgaarse verpleegsters en een Palestijnse arts. Premier Borissov zei gisteren dat de gevallen Libische leider Gaddafi destijds Bulgarije en de internationale gemeenschap heeft afgeperst. De zes, die ter dood waren veroordeeld omdat door hun schuld Libische kinderen met het aidsvirus HIV zouden zijn besmet, zaten acht jaar in de cel en werden gemarteld. (AFP, Reuters)

Banengroei Amerika komt tot stilstand

Rotterdam. De banengroei in de VS is tegen de verwachting tot stilstand gekomen. Hierdoor bleef de werkloosheid gelijk op 9,1 procent van de beroepsbevolking, zo is gisteren bekendgemaakt. Tegelijkertijd werden de cijfers over juni en juli fors neerwaarts bijgesteld. De cijfers voor augustus zijn de slechtste in een jaar. Economie: pagina 2