Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Haase verliest na vijf sets van Murray op US Open

Haase bedankt het Amerikaanse publiek na zijn nederlaag tegen Murray. Foto Julian Finney /Getty Images via AFP

Robin Haase heeft de tweede ronde van de US Open niet overleefd. De Nederlander dolf na vijf sets het onderspit tegen Andy Murray: 7-6 (5), 6-2, 2-6, 0-6 en 4-6.

De 24-jarige Haase ging uitstekend van start en won de eerste twee sets, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de als vierde geplaatste Schot.

Pas in de derde set kwam Murray tot winst in het Louis Armstrong Stadium. In de beslissende vijfde set leek Haase in navolging van de vierde een pak op zijn broek te krijgen, maar de Hagenaar wist een 4-0 achterstand gelijk te trekken. Ondanks verwoede pogingen van Haase kon Murray de wedstrijd daarna uitserveren.

Haase speelde in zijn loopbaan één keer eerder tegen de Schot. Hij versloeg Murray drie jaar geleden in Rotterdam met 7-5 en 6-3. Murray treft in de derde ronde de Spanjaard Feliciano Lopez.

Nadal en Roddick naar volgende ronde

Titelverdediger Rafael Nadal bereikte zonder veel inspanning de derde ronde. De Spanjaard, als tweede geplaatst in New York, won de eerste twee sets van zijn partij tegen de Fransman Nicolas Mahut met 6-2, waarna Mahut met een buikspierblessure moest opgeven. Andy Roddick, de winnaar van 2003 en favoriet van het thuispubliek, had in zijn tweederondepartij weinig moeite met zijn jonge landgenoot Jack Sock: 6-3, 6-3, 6-4.