Fotoprijs Hetherington

World Press Photo heeft samen met Human Right Watch een nieuwe fotoprijs ingesteld. Vanavond, op het festival voor fotojournalistiek Visa pour l’image in Perpignan, zal WPP-directeur Michiel Munneke de Tim Hetherington Grant aankondigen.

Deze beurs, een bedrag van 20.000 euro, zal jaarlijks worden uitgereikt aan een fotojournalistiek project waarin de nadruk ligt op mensenrechten. „Het geld is bedoeld om een fotograaf te ondersteunen die al langer bezig is aan een project”, aldus Munneke. „Het gaat met name om visual storytelling: verhalen die worden verteld met behulp van fotografie, gecombineerd met bijvoorbeeld film of geluidopnames.”

De prijs is een eerbetoon aan de omgekomen Brits-Amerikaanse fotograaf Tim Hetherington. Op 20 april werd hij, samen met zijn collega Chris Hondros, gedood bij een mortieraanslag in Libië.